Aproape un sfert (23%) dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România, anunță Organizația Salvați Copiii. Țara noastră ocupă primul loc la acest capitol, în randul statelor membre. Datele Eurostat arată că numai în 2018, 8.621 de fete au devenit mame înainte de vârsta majoratului (10-17 ani), iar 725 dintre ele s-au aflat în această situație înainte de a împlini 15 ani. Situația este cu atât mai critică, cu cât mai puțin de două procente dintre acestea spun că au interacționat cu serviciile publice de asistență socială, potrivit unei anchete sociologice realizate de Salvați Copiii România.

Rezultatele Analizei privind condițiile de viață, locuire și stare de sănătate a gravidelor, copiilor și mamelor cu copii sub 5 ani din mediul rural au fost prezentate în cadrul unei dezbateri organizate marți de Salvați Copiii România și Administrația Prezidențială.
La eveniment au participat reprezentanti ai autortitatilor si specialisti de marca: Dr. Diana-Loreta Paun, Consilier Prezidential Administratia Prezidentiala, Departamentul de Sanatate Publica, Dl. Horatiu Moldovan, Secretar de Stat, Ministerul Sanatatii, Dna. Madalina Turza, Presedinte ANDPDCA, Prof. Dr. Alexandru Rafila, Presedintele Societatii de Microbiologie, Prof. Dr. Nicolae Suciu, Manager General Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, Sef lucrari dr. Catalin Cirstoveanu, Sef Sectie Terapie Intensiva Nou-nascuti, Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii Maria Sklodowska Curie Bucuresti.
Rezultatele discutiilor din cadrul mesei rotunde vor fundamenta un set de masuri pentru imbunatatirea sanatatii gravidelor, mamelor si copiilor la nivelul zonelor rurale defavorizate, precum si imbunatatirea sistemului de sanatate destinat ingrijirii nou-nascutilor prematuri.Mai multe informatii si date punctuale din analiza gasiti in comunicatul de presa atasat. Studiul integral poate fi consultat pe site-ul Salvați Copiii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.