Unitatea de terapie intensivă mobilă achiziționată prin campania „1cm.ro”, inițiată de către omul de afaceri Ștefan Mandachi, a fost pusă în funcțiune.

Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, care alături de directorul Spitalului Județean Suceava, Alexandru Calancea, și directorul Crucii Roșii Suceava, Corneliu Dediu, au fost prezenți, marți, la punerea în funcțiune a unității de terapie intensivă mobilă.

Gheorghe Flutur a ținut să mulțumească în primul rând donatorilor, omului de afaceri Ștefan Mandachi, directorului Crucii Roșii Suceava și directorului Spitalului Județean Suceava.

„Avem o veste bună astăzi la Spitalul Județean Suceava, acest nou pavilion care este format dintr-un tir compartimentat pentru terapie intensivă. Această unitatea este funcțională începând de astăzi. Este lângă mine directorul spitalului, dr. Alexandru Calancea și reprezentantul Crucii Roșii, Corneliu Dediu. Vreau să le mulțumesc pentru efort. Vreau să le mulțumesc în primul rând donatorilor, pentru că nu trebuie să uităm că această terapie intensivă a fost donată de Crucea Roșie, cu sprijinul oamenilor de afaceri, cu Ștefan Mandachi și cu alții. Vreau să le mulțumesc fiecăruia în parte și tuturor pentru acest efort foarte mare și binevenit pentru Spitalul Județean Suceava. După cum vedeți noi am amenajat, am lipit acest tir, acest container de pavilionul de boli infecțioase. La capăt este un compartiment, un container special, un burduf, care a făcut racordul cu pavilionul propriu- zis. Apoi este un hol de legătură între compartimentul de boli infecțioase și această secție, care are un program cu totul special”, a declarat președintele CJ Suceava.

Flutur a precizat că unitatea mobilă are 12 paturi cu ventilatoare și toate dispozitivele medicale necesare pentru bolnavii COVID.

„Este vorba despre 12 paturi, un mare sprijin pentru noi, pentru că dorim să mutăm din spitalul nou, de la etajul șase, toți pacienții Covid care sunt la Terapie Intensivă aici în spitalul vechi, exact lipit de Secția de Boli Infecțioase. Practic este un pas foarte mare de eliberare a spitalului nou de Covid, pentru a reda spitalul nou sucevenilor care nu au coronavirus și care au nevoie de tratament urgent. Vreau să evidențiez încă o dată implicarea a fost foarte mare a societății civile, a Crucii Roșii. Implicarea a fost și a Consiliului Județean și a spitalului, pentru că noi am finanțat aceste dotări: racordare la apă, canal, curent electric. Au toate utilitățile, inclusiv sistem de încălzire. Dacă la 12 paturi mai adăugăm încă nouă paturi care se pregătesc a se să amenaja aici în corpul de la boli infecțioase, înseamnă 21 de paturi la terapie intensivă”, a mai declarat șeful administrației județene.

Totodată, el a spus că astăzi, în Spitalul Județean Suceava sunt 560 de pacienți internați, din care 188 Covid, 120 în zona tampon și diferența sunt pacienți non-Covid.

„Este o presiune în continuare pe Spitalul Județean Suceava. Vreau să mulțumesc corpului medical pentru implicare. Sunt toți oamenii la post. După cum știți s-a dublat și capacitatea de testare a aparatului PCR, care a venit și în felul acesta avem și o schemă de funcționare a acestui laborator completă. Ați văzut că a crescut și numărul de teste pentru județul Suceava. Apelul meu de aici din Spitalul Județean este să fim prudenți în ceea ce privește măsurile de prevenție privind această pandemie și vreau să le mulțumesc celor care au putut face posibilă această racordare a acestui ATI, atât de necesar să eliberăm spitalul nou”, a transmis Gheorghe Flutur.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here