Stație ITP RITMIC ILIȘEȘTI

Doi tineri din Vicovu de Sus sunt cercetați de polițiști după ce nu au oprit la semnalele acestora. Oamenii legii urmează să stabilească cine a fost la volan.

Sâmbătă, în jurul orei 00.40, în timp ce acționa pe strada Calea Bucovinei din orașul Vicovu de Sus, un echipaj de poliție a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia. Vehiculul respectiv a fost identificat de polițiști pe strada Voinţei din localitate.

Astfel, la vederea autospecialei de poliţie, doi bărbați au fugit de la faţa locului, fiind somați, urmăriți și identificați de polițiști ca fiind doi localnici de 22 și 24 de ani.

Cu ocazia audierilor, cei doi bărbați nu au furnizat date concrete privind persoana care a condus vehiculul și care nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, nici unul dintre cei doi tineri nu posedă permis de conducere auto.

Totodată, întrucât emanau halenă alcoolică, cei doi localnici au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool în aerul expirat în cazul bărbatului de 24 de ani și de 0,72 mg/l alcool în aerul expirat în cazul celui de 22 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea persoanei care a condus vehiculul.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here