La Vatra Dornei se discută astăzi soarta crescătorilor de bovine din zone, mai exact unde vor valorifica aceștia laptele obținut de la animale.
La solicitarea Președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, făcută în urmă cu câteva zile, astăzi are loc la Vatra Dornei o întâlnire cu delegația Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condusă de George Scarlat, Secretar de stat, responsabil pe domeniul zootehnie și industria alimentară, pentru a discuta cu furnizorii și procesatorii din industria laptelui, în contextul anunțului făcut de Grupul Lactalis privind închiderea unităților de producție din Floreni și Vatra Dornei.

La întâlnire mai participă reprezentanți de instituții din județ – Prefectură, Consiliul Județean, Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Agenția de Plăti și Intervenție pentru Agricultură (APIA), precum și primari din zona Dornelor.

Flutur ne-a declarat că se dorește a fi o analiză aplicată privind perspectivele procesării laptelui în județul Suceava și cu privire la dorința clară ca producția de lactate LaDorna să fie realizată în județ.

De asemenea, zilele următoare va loc o întâlnire cu reprezentanții Grupului Lactalis, programată la Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Oferta SAVCOM 7-13 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here