La Spitalul Județean Suceava au ajuns sâmbătă dimineață 10 ventilatoare mecanice pentru Terapie Intensivă achizitionate de Consiliul Local prin Primăria Municipiului Suceava. Ventilatoarele au fost transferate cu titlu gratuit la Spitalul „Sfântul Ioan Cel Nou” de la Suceava, în prezența primarului Ion Lungu și a managerului interimar al spitalului – doctor Anatolie Buzdugan. Primăria Suceava vrea astfel să sprijine încă o dată cea mai importantă unitatea spitalicească din județ în lupta cu COVID-19, astfel încât să fie salvate cât mai multe vieți în cazul în care vor fi pacienți în stare gravă care vor ajunge la Terapie Intensivă și vor avea nevoie de ventilație. Primăria a făcut eforturi deosebite să achizitioneze aceste aparate având în vedere faptul că ele nu se găsesc pe piața internă nici internațională în această perioadă.
„Cu aparatele donate astăzi conducerea spitalului județean susține că are capacitate de ventilare suficientă pentru numărul de paturi de la Secția de terapie intensivă. Așa cum se știe, aceste ventilatoare sunt vitale pentru salvarea de vieți omenești.
De asemenea, tot astăzi, am donat spitalului 10.000 de măsti de protecție trimise de parenerii nostri din China si 1.000 de combinezoane achizitionate de primărie de pe piata românească. Facem tot ce putem să gestionăm și să limităm efectele acestui virus nemilos.
Suntem convinși că vom depăși cu bine această perioadă grea din viața orașului nostru și ne vom întoarce la o viață normală.
Doamne ajută!”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here