jandarmi, sursă foto Oradea Online

Zece tineri  surprinși de o furtună puternică, în zona pârtiei Rarău. au fost salvați de jandarmi. Cei zece tineri au rămas blocați în pădure. Jandarmii, salvamontiștii și un pădurar au intervenit pentru salvarea acestora.  

Un tânăr de 17 de ani a fost cel care a dat alarma, miercuri după-amiază. El a sesizat prin numărul de urgență 112 că sunt tineri surprinși de o furtună și au rămas blocați în partea superioară a pârtiei Rarău.

Persoana în cauză a relatat faptul că cele zece persoane, cu vârste de 16-17 ani, din municipiul Vaslui, au plecat de la Cabana Rarău spre locul în care erau cazate, o pensiune situată pe drumul Izvorul Alb. Tinerii surprinși de o furtună nu și-au putut însă continua deplasarea și s-au adăpostit în zona împădurită.

O echipă de jandarmi din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc, un lucrător al Serviciului Salvamont și un pădurar au ajuns în mai puțin de o oră la locul indicat. Membrii grupului de excursioniști nu prezentau probleme de sănătate și nu au solicitat îngrijiri medicale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here