coronavirus
coronavirus, sursă foto Press Hub

Din totalul celor 485 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava 103 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19 și 382 sunt pacienți nonCovid.
În secția ATI sunt internați 13 pacienți, dintre care, doi pacienți sunt ventilați.
La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 23 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
Sâmbătă dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3574 persoane declarate vindecate.
La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate opt persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate douăzeci de persoane vindecate.
Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 47 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 42 au câte un caz în evoluție, 19 au sub cinci cazuri în evoluție, 3 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.
„În data de 09 iulie ai fost declarate închise ultimele două focare de Covid- 19 din județul Suceava deschise în 16 iunie și respectiv 20 iunie, la acest moment nemaifiind declarat, în județ, niciun alt focar în evoluție”, a precizat Prefectura Suceava.
In cursul zilei de ieri au acționat pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2 și verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție peste 100 de polițiști, jandarmi, lucrători ISU dar și specialiști din cadrul ITM, DSP, DSVSA.
Au fost verificate 68 de societati comerciale si au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului de către agenții economici, valoarea totală sancțiunilor fiind de 2565 lei.
Sâmbătă dimineață, s-a desfășurat, începând cu ora 9.00, o ședință de lucru în sistem videoconferință, sub conducerea Prim- ministrului Guvernului României, Ludovic Orban, cu participarea ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, ministrului sănătății, Nelu Tătaru, ministrului muncii, Violeta Alexandru și ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Popescu, la care au participat la nivel județean, prefectul, subprefecții și conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava , Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, precum și șefii structurilor teritoriale ale instituțiilor cu atribuții în lupta împotriva Covid – 19.
Conform premierului Ludovic Orban, scopul ședinței a fost “acela de a suna mobilizare generală din partea instituțiilor statului care au atribuții în lupta împotriva epidemiei, acele instituții care au atribuţii de control pentru a determina o amplificare la limita maximă posibilă a acţiunilor de control pentru a asigura respectarea regulilor de protecţie a sănătăţii oamenilor ” subliniind importanța utilizării tuturor armelor legale de care dispun autoritățile.
Această necesitate a apărut ca urmare a faptului că în ultima perioadă au existat numeroase încălcări ale regulilor stabilite de specialiști și care au afectat inclusiv viața cetățenilor onești care respectă regulile și recomandările specialiștilor cu privire la protecția împotriva Covid- 19.
În această perioadă sunt derulate acțiuni de verificare si control, scopul fiind în principal responsabilizarea cetățenilor dar si a agenților economici, în cursul acestei zile activitățile fiind concentrate în zona Gura Humorului, Cacica, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei
„Sub autoritatea Instituției Prefectului, acțiunile de verificare si control vor continua în zilele următoare.Deși în ultimele 48 de ore se înregistrează un trend descendent al apariției de noi cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus, Instituția Prefectului Județul Suceava reiterează apelul adresat sucevenilor de a aplica în continuare, cu strictețe, normele de distanțare socială și igienă, precum și toate măsurile de protecție individuală”, a transmis Prefectura Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.