În momentul de față, 202 de pacienți diagnosticați cu Covid 19 sunt internați în spitalele din Suceava și Rădăuți.
Din totalul celor 513 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 131 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 114 pacienți sunt în zona tampon și 114 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 131 pacienți diagnosticați Covid- 19, 82 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 42 forme ușoare, iar 7 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care trei sunt ventilați mecanic.
La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 71 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
Numărul total de persoane testate până în prezent este de 33640 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 126 de persoane.
Luni dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3846 de persoane declarate vindecate.
La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate trei persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externată 1 persoană declarată vindecată.
Luni dimineață, se aflau în carantină 345 de persoane și în izolare la domiciliu se află 127 de persoane.
Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 40 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 26 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 10 au sub zece cazuri în evoluție iar 6 au peste zece cazuri în evoluție.
În cursul zilei de duminică, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 168 persoane.
De asemenea, au fost verificate 81 societăți comerciale fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 6500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.
Prefectul județului Suceava a convocat astăzi, la ora 15.00, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în ședință extraordinară, pentru a analiza situația epidemiologică înregistrată în contextul epidemiei generate de virusul SARS- CoV- 2 la nivelul județului Suceava, la data de 31 iulie, respectiv pentru stabilirea unui set complementar de măsuri necesare pentru gestionarea infecțiilor cu Coronavirus la nivelul județului Suceava.
La ședința CJSU ce se va desfășura în sala Ștefan cel Mare a Palatului Administrativ au fost invitați să participe primarii municipiilor Suceava, Fălticeni și Rădăuți, primarul orașului Vicovu de Sus și primarul comunei Șcheia.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here