test coronavirus, foto Regina Maria

Conform raportării Direcției de Sănătate Publică Suceava, în județul Suceava sunt în momentul de față 322 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.
Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3966 de persoane declarate vindecate.
La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 28 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate zece persoane declarate vindecate.
Din totalul celor 498 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 133 sunt diagnosticați cu Covid- 19, 121 sunt în zona tampon și 244 sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 133 pacienți diagnosticați Covid- 19, 79 prezintă forme medii ale bolii, 43 forme ușoare, iar 11 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care patru sunt ventilați mecanic.
La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 66 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și nou[ persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
Numărul total de persoane testate până în prezent este de 36849 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 403 de persoane.
Miercuri dimineață se aflau în carantină 430 de persoane și în izolare la domiciliu alte 148.
Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 35 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 33 au câte un caz în evoluție, 29 au sub cinci cazuri în evoluție, 11 au sub zece cazuri în evoluție iar 6 au peste zece cazuri în evoluție.
În cursul zilei de marți, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 399 persoane.
De asemenea, au fost verificate 71 societăți comerciale, a fost constatată o infractiune – „zadarnicirea combaterii bolilor ” și au fost aplicate zece sancțiuni contravenționale, în valoare de 3500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.
„Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel național este îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare fizică și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!”, a transmis Prefectura Suceava.

Oferta SAVCOM 11-16 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here