sursă foto Sănătatea TV

Miercuri dimineață, la nivelul județului Suceava erau în autoizolare la domiciliu 2997 de persoane, iar în carantină instituționalizată 1118 de persoane.
Numărul locurilor disponibile pentru carantină instituționalizată la data de 08 aprilie este de 657 locuri.
Până la această dată au ieșit din autoizolare 7746 de persoane iar din carantină instituționalizată 298 de persoane.
Au fost externate din spital 246 de persoane și au fost declarate vindecate 24 de persoane.
Instituția Prefectului Județul Suceava, Direcția de Sănătate Publică și celelalte instituții cu atribuții în domeniul gestionării situației create de noul coronavirus reamintesc cetățenilor recomandările privind conduita pentru evitarea contractării infecției COVID -19:
– Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.
– Evitați, în special persoanele în vârstă și copiii, staționările și plimbările în parcuri. Stați acasă!
– Mențineți distanța fizică de minimum 1,5 metri de altă persoană; dacă folosiți transportul în comun, evitați să stați față în față cu alte persoane.
– Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.
– Igienizați-vă mâinile cât mai des posibil și obligatoriu atunci când reveniți la domiciliu; de preferat, folosiți prosoape de hârtie pentru a vă șterge mâinile; nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate.
– Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
– Dezinfectați frecvent, cu soluție pe bază de alcool sau clor, suprafețele cu care intrați în contact, atât acasă cât și la locul de muncă.
– Aerisiți de mai multe ori pe zi încăperile în care desfășurați activități.
– În cazul în care reveniți în țară din zonele roșii respectați măsura carantinării instituționalizate pentru o perioadă de 14 zile! Acordați o șansă la sănătate părinților și bunicilor vostri!
– În cazul în care reveniți în țară din zonele galbene respectați măsura autoizolării pentru o perioadă de 14 zile! Astfel vă protejați familia, prietenii, colegii, cunoștințele!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here