mașină poliție

Un tânăr din Gălănești s-a ales cu dosar penal, după ce în loc să stea acasă în autoizolare, fiind întors de curând din Germania, a ieșit la plimbare cu mașina. Individul a fost plasat în carantină instituționalizată iar amicii împreună cu care se afla au fost amendați.
În noaptea de marți spre miercuri, ora 00:30, patrula de siguranță publică din cadrul SPR Gălănești, a oprit pentru control, pe DN2H, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, care, conform datelor deținute, era sub măsura autoizolării la domiciliu până la data de 12 aprilie, fiind revenit în România din Germania în data de 30 martie.
Acesta era însoțit de alți doi tineri, în vârstă de 18 de ani și respectiv 16 ani, care din cauza faptului că au intrat în contact cu tânărul de 20 de ani, au fost puși la rândul lor în autoizolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.
La fața locului a fost solicitată intervenția unei ambulanțe care a preluat persoana care nu a respectat măsura izolării și l-a transportat în vederea plasării în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile.
De asemenea acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 8 alin.1 din  Ordonanța Militară nr. 2/2020 raportat la art. 9 alin. 1 din OUG 1/1999 cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform procesului-verbal de constatare a contravenției și pentru nerespectarea art. 147 pct. 1 din HG 1391/06, neavând asupra sa permisul de conducere și actul de identitate.
Ceilalți doi tineri, identificați în același mijloc auto, au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 4, alin.2 din  Ordonanța Militară nr. 3/2020 raportat la art. 9 alin. 1 din OUG 1/1999 cu amendă în valoare de 2.000 lei, pentru faptul că nu aveau completată în mod corespunzător declarația pe proprie răspundere, neavând un motiv întemeiat care să justifice prezența la locul identificării.
Echipele mixte formate din polițiști, polițiști locali, cadre MApN și jandarmi au efectuat, în ultimele 24 de ore, verificarea a 3808 de persoane aflate în autoizolare și/ sau carantină privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/ sau carantinare și 120 de societăți comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență.
La aceste acțiuni au participat 369 polițiști, 128 polițiști locali, 16 militari MApN și 96 de jandarmi, fiind aplicate, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare, privind circulația persoanelor, 150 de sancțiuni contravenționale în valoare cumulată de 353.200 lei.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here