Peste 7000 de persoane verificate de poliţişti dacă respectă interdicţiile din starea de alertă, în numai 6 zile.

În perioada 11 – 16.01.2021, au fost desfășurate activitățile de verificare a modului de respectare a interdicțiilor impuse în condițiile stării de alertă. Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, au fost verificate peste 7000 de persoane.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, unitățile de cazare și unitățile turistice, restaurante, pensiuni dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 370 de societăți comerciale şi peste 100 de mijloace de transport, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 187 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 42.200 lei.

Totodată, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 7805 persoane.

Au fost intensificate instruirile cu administratorii de unități turistice și hoteliere și din circuitul HORECA, fiind prezentat cadrul legal dar și sancționator în cazul nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Reprezentanții tuturor unităților turistice și de cazare, precum și ai restaurantelor au fost instruiți cu privire la interdicția de organizare a evenimentelor private.

Urmare a acțiunilor preventive desfășurate nu au fost înregistrate evenimente deosebite, cazurile de încălcare a legii fiind izolate.

Ionuţ Epureanu a precizat că au fost identificate și situații de încălcare a legii, polițiștii aplicând sancțiuni contravenționale și reinstruind cetățenii cu privire la necesitatea respectării normelor de protecție Covid19.

Astfel, La 15.01.2021, orele 21.00, un bărbat de 41 de ani, din comuna Rădășeni, s-a deplasat la un magazin mixt din satul Lămășeni, loc unde a consumat băuturi alcoolice împreună cualți doi consăteni, până în jurul orelor 01.20. Din cauza unor neînțelegeri mai vechi și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, cele trei persoane s-au certat, ajungând și la un conflict fizic. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „lovirea sau alte violențe” însă toate cele trei persoane implicate în acest eveniment au fost sancționate contravențional cu amendă în cuantum de 500 lei, fiecare pentru că nu aveau asupra lor declarație cu privire la necesitatea prezenței în spațiul public după ora 23.00.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava atrage atenţia că măsurile impuse prin norme legale, trebuie în continuare respectate, iar perioada în care acestea rămân valabile este în strânsă legătură cu comportamentul responsabil al tuturor cetățenilor. 

„Atragem atenţia cu privire la continuarea adoptării unui comportament precaut şi vă îndemnăm să nu vă expuneţi la riscuri, să păstraţi distanțarea fizică și să purtaţi masca de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, respectaţi interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private, iar după ora 23.00 deplasaţi-vă doar justificat”, a precizat Ionuţ Epureanu.

Oferta SAVCOM 14-20 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here