Miner grav rănit într-un accident de muncă, la mina Crucea.

Lucrătorii Postului de Poliție Ostra au fost sesizați joi după amiază despre un miner grav rănit într-un accident muncă. Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, din comuna Stulpicani, angajat al C.N.U București, Sucursala Suceava, “Mina Botoșanu-Crucea” – de pe raza comunei Ostra.

Minerul a căzut în galerie de la 5 metri înălțime și a fost scos de acolo de colegi. La fața locului a ajuns un echipaj de ambulanță, care l-a transportat pe rănit la Spitalul Județean Suceava.

La unitatea medicală bărbatul a fost diagnosticat cu „politraumatism produs prin cădere, traumatism cranio-cerebral, fracturi costale, hemotorax drept, pneomotorax dreapta, contuzie pulmonară, entorsă genunchi stâng”.

Polițiștii au aflat în urma cercetărilor la fața locului că, în timp ce se afla în galeria 1/30 din Mina Crucea sector Botușanu, la o distanță de 1.000 m față de gura galeriei, minerul efectua activități de verificare a unei scări fixată în peretele suitorului, urmând să o înlocuiască. La un moment dat, scara a cedat, cel mai probabil sub greutatea minerului, și s-a desprins. S-a rupt astfel podul de odihnă pe care era sprijinită scara și bărbatul a căzut în gol de la o înălțime de aproximativ 5 metri, până la următorul pod de odihnă, accidentându-se.

Cu privire la producerea evenimentului a fost informat și ITM Suceava de către responsabilul cu protecția muncii din cadrul minei.

A fost înregistrat un dosar penal cu privire la infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.