Alexandru Băișanu, fost deputat de Suceava, a fost reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava. Asta în urma descinderilor efectuate joi la domiciliu acestuia și la ferma sa din localitatea Ipotești.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Ipotești, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecătoria Suceava au efectuat 3 percheziții domiciliare pentru documentarea activității infracționale și asigurarea materialului probator într-o cauză penală în care fostul deputat, în vârstă de 53 de ani, este bănuit de săvârșirea infracțiunii de șantaj.

În urma efectuării perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri, dispozitive de stocare a datelor electronice și dispozitive de comunicare la distanță și alte dispozitive electronice care interesează cauza și a fost pus în executare un mandat de aducere pe numele fostului deputat.

După administrarea probatoriului și audierea lui Alexandru Băișanu, organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Secției de Poliție Rurală Ipotești au dispus masura reținerii pentru 24 de ore față de acesta.

Alexandru Băișanu a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Dosarul vizează achiziționarea unui iaz la Ipotești și a unei ferme pentru cai de către Alexandru Băișanu. Un fost colaborator a depus plângere împotriva sa și îl acuză inclusiv de șantaj.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here