Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi este de părere că trebuie să fie pregătită pas cu pas testarea COVID a elevilor care se întorc în școli la 13 septembrie.

În acest sens, miniștrii Educației și Sănătății trebuie să creeze cadrul legislativ în acest sens și să ia decizii clare, declară Mirela Adomnicăi.

Având în vedere că au rămas mai puțin de șase săptămâni până la începerea noului an școlar, este revoltătoare incapacitatea celor două ministere de a se pune de acord asupra acestor aspecte esențiale pentru asigurarea prezenței fizice la cursuri a tuturor elevilor din România.(…) Dacă în cazul elevilor cu vârsta mai mare de 12 ani există opțiunea vaccinării anticovid, pentru cei care nu au împlinit această vârstă testarea este singura cale prin care poate fi prevenită apariția focarelor în cadrul unităților de învățământ”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, Mirela Adomnicăi.

Aceasta a precizat că lipsa testelor și a procedurilor de testare a elevilor în școli constituie un risc ridicat de reînchidere a acestor unității în contextul celui de-al patrulea val de COVID-19.

Reînchiderea școlilor, spune Mirela Adomnicăi, ar fi o catastrofă, mai ales pentru elevii din ciclurile primare – a căror prezență fizică la cursuri este esențială.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here