Amenzi de peste 54.000 de lei pentru infracțiuni la regimul silvic. Sancțiunile au fost aplicate în decurs de o săptămână.

Amenzi de peste 54.000 de lei pentru infracțiuni la regimul silvic, sancțiuni aplicate de polițiști în perioada 1-8 octombrie. IPJ Suceava a derulat o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Au fost executate în cadrul acestei acțiuni 75 de controale şi aplicate 77 sancţiuni contravenţionale în valoare de 54.730 lei. Poliţiştii au constatat 5 infracţiuni şi au confiscat 297,67 m.c. material lemnos, în valoare de 63.500 lei.

O patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza localităţii, autoutilitara cu semiremorcă condusă de un bărbat din comuna Dorna Candrenilor, care transporta conform avizelor de însoţire cantitatea de 45,6 metri cubi lemn rotund de esenţă rășinoase. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că societatea în cauză a emis avizele de însoţire dintr-un alt punct de încărcare decât cel prevăzut în cele două avize de însoţire a materialului lemnos. Având în vedere cele constatate, polițiștii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici. În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei, iar materialul lemnos- în valoare de 12.952,41 lei, a fostconfiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here