polițiști, sursă foto România Liberă

Angajați ai Primăriei Horodnic de Sus, amenințați cu bătaia și cu moartea de un scandalagiu. Incidentul s-a petrecut luni, chiar în Primăria Horodnicu de Sus iar scandalagiul este un cetățean de etnie rromă.

Polițiștii au fost solicitați să intervină după ce mai mulți angajați ai Primăriei Horodnic de Sus au fost amenințați cu bătaia și cu moartea, chiar în sediul instituției. Scandalul a fost provocat de un individ care a venit să ceară ajutor social pentru fiica sa, care urmează să nască.

Scandalagiul a venit la primărie împreună cu soția și a intrat în biroul asistentei sociale, unde a solicitat acesteia să întocmească actele pentru ca fiica sa să primească ajutor social, pentru că atunci când va naște să nu plătească spitalizarea.

Văzând faptul că asistenta sociala refuză acest lucru, individul a începută să provoace scandal, proferând injurii și amenințând-o cu acte de violență și cu moartea. De asemenea, a continuat să îi adreseze amenințări femeii, spunând că pleacă la Rădăuți și dacă nu este gata dosarul până se întoarce, o va strânge de gât.

Fiind în imediata vecinătate a biroului persoanei vătămate și auzind amenințările cu acte de violență, un alt angajat a intrat în birou și a încercat să discute cu individul și să aplaneze conflictul, fără succes însă.

Fiind contactat telefonic de către persoana vătămată, a intervenit și un al doilea angajat, acesta auzind cele întâmplate.

Cei doi angajați chemați în ajutor de asistenta socială au încercat să îl evacueze pe scandalagiu din interiorul primăriei deoarece provoca scandal și tulbura ordinea și liniștea publică.

În continuare, aflându-se pe holul primăriei, de față cu mai mulți funcționari publici ai primăriei care încercau să îl liniștească și să aplaneze conflictul, individul nervor a continuat să provoace scandal, să amenințe cu acte de violență și să adreseze injurii mai multor persoane tulburând ordinea și liniștea publică.

Polițiștii au demarat cercetări în acest caz și au dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca acesta sa fie prezentat instanței. Ulterior scandalagiul a fost introdus în Centrul de reținere și arest preventiv din cadrul IPJ Suceava.

S-a întocmit în acest caz dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here