Armă și muniție confiscate de la un sucevean, la Vama Siret. S-a întâmplat joi, când s-a prezentat pe sensul de intrare în țară în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pentru efectuarea formalităților de frontieră, un sucevean de 37 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Romania.

Acesta avea ascunse în vehicul o armă și muniția aferentă. Polițiști de frontieră și lucrători vamal a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care a descoperit, ascuns și nedeclarat, în spațiul de depozitare aflat sub scaunul pasagerului din dreapta față, un pistol din categoria armelor neletale, marca Walther, prevăzut cu un încărcator și cinci cartușe.

Pe timpul cercetărilor, șoferul a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că trebuia le declare arma și muniția la intrarea în țară. Acestea au fost reținute in vederea confiscarii și urmează a fi predate către reprezentanții IPJ Suceava în vederea expertizării.

Ca urmare a nerespectării prevederilor regimului armelor și munițiilor, precum și pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată, polițiștii de frontieră i-au întocmit suceveanului acte premergătoare începerii urmăririi penale, cercetările fiind continuate în vederea finalizării cazului și luării măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.