Au început lucrările de asfaltare a drumului care leagă Mănăstirea Humorului de Pleșa și Solonețul Nou.


Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că investiția ajunge la 4,2 milioane de euro, urmând să se asfalteze 4 kilometri.

„Un proiect finanțat de Consiliul Județean Suceava. Este un drum foarte dificil care trece peste Obcina Mare și leagă Bazinul Humorului de Bazinul Cacica, practic va fi o scurtătură pentru turiști, dar și pentru localnici, face legătura dintre Mănăstirea Humorului și zona Cacica- Solca- Rădăuți. Această investiție se desfășoară concomitent cu canalizarea pe care primarul Constantin Moldovan o face în această comună.Noi am avut investiții multe în această zonă. Consiliul Județean cu trei ani în urmă a modernizat porțiunea de drum din Mănăstirea Humorului, dar în primul meu mandat acest drum până la Poiana Micului a fost modernizat și arată bine și astăzi”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a anunțat că drumul va avea peste șase km de rigole, câteva sute de metri de ziduri de sprijin, două straturi de asfalt. Lățimea drumului este de șapte metri din care șase metri carosabilul și 0,5 metri pe fiecare parte acostament.

„Mă bucur că am ajuns să facem și această investiție pentru această comunitate, care așteaptă așa ceva.Acest drum are și un rol turistic extrem de important leagă Mănăstirea Humorului ca monument UNESCO de Basilica de la Cacica și de zona Sucevița- Rădăuți – Marginea. Sper ca în această toamnă să apropiem lucrările aici la Pleșa și sunt dator cu un răspuns pentru cei care așteaptă legătura de la Poiana Micului la Sucevița pentru că acolo mai sunt 7 km de modernizat nu am avut suficiente fonduri pentru a plăti scoaterea din fond forestier a acestui culoar de 7 km. Este destul de scumpă și sper că anul viitor să avem acești bani ca să putem să dăm drumul și la deschiderea către Sucevița. Turiștii care vin pot să facă un drum pe scurtătură pe aici prin Pleșa. Îi invit pe toți cei care doresc să vadă una dintre cele mai frumoase, mai pitorești zone, să vină la Mănăstirea Humorului să urce pe Pleșa, să coboare la Solonețul Nou, să meargă la Cacica, la Solca la Marginea. Sunt bucuros că am reușit să văd și acest drum început de aceea suntem la aici la kilometrul 0 și mă bucur că au finalizat și rețeaua de canalizare care este foarte mult așteptată de oamenii din zona. Îl felicit pe primarul Constantin Moldovan pe care îl susțin cu toată forța mea, pentru că este un primar care a făcut multe în localitatea Mănăstirea Humorului și mă refer aici și la rețelele de canalizare, la iluminat public modern, la proiecte pe care le-a pregătit să le depună pentru ultimele drumuri neasfaltate, este vorba despre zonele Larga și Chilia, care vor fi modernizate în perioada următoare și eu am încredere că populația de aici va fi alături de noi în perioada următoare”, a mai spus Flutur.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here