Autospecială a poliției de frontieră acroșată de un contrabandist de țigări, la Falcău.

Incident grav la Falcău – o autospecială a poliției de frontieră acroșată de un contrabandist chiar în timpul unei urmăriri în trafic.
Un echipaj din cadrul Sectorului PF Brodina, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat în zona de responsabilitate, pe direcția localității Falcău, marți dimineață, a observat un autoturism de teren, fără plăcuțe de înmatriculare, care se deplasa în mare viteză pe un drum forestier, dinspre frontiera de stat spre interiorul localităţii.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea autoturismului, folosind semnalele acustice și luminoase, însă șoferul nu a oprit, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea mașinii.

Pe timpul urmăririi, autoturismul de teren a oprit în fața unei bariere, a efectuat o manevra de mers cu spatele, lovind autospeciala de poliție, după care a demarat în trombă continuându-şi deplasarea. Vorbim despre o autospecială a poliției de frontieră acroșată și avariată în urma impactului.

Imediat s-a declanșat o acțiune, la care au participat mai multe echipaje PF, reuşindu-se identificarea autoturismului la un imobil nelocuit din zonă, acesta prezentând urme de lovire în partea din spate. De asemenea, în beciul locației respective, oamenii legii au descoperit o cantitate mare de ţigări de provenienţă ucraineană, provenită din contrabandă.

Autoturismul şi ţigările au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.750 pachete, în valoare de 207.600 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 8.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și distrugere, precum și pentru depistarea persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here