Autospecială a Poliției de Frontieră, blocată în trafic de contrabandiști, lângă Vicovu de Sus. Contrabandiștii au acționat cu două mașini iar în timpul unei urmăriri au blocat drumul de acces cu una dintre ele. Așa au reușit să scape de polițiștii de frontieră.
Marți, în jurul orei 19.30, polișiștii de frontieră de la Vicovu de Sus au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus, un autoturism marca Audi A4, fără plăcuţe de înmatriculare, care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul țării.
Polițiștii au acționat pentru oprirea la control a mașinii, efectuând somaţiile legale prin voce. Șoferul nu s-a supus somațiilor, continuându-și deplasarea în viteză iar polițiștii au pornit în urmărire. La un moment dat, un alt autoturism marca Audi A4,în care se aflau doi bărbaţi, a blocat drumul pentru a împiedica deplasarea polițiștilor de frontieră cu autospeciala de serviciu.
În urma veficărilor efectuate, primul autoturism a fost descoperit abandonat lângă un imobil, iar cu acordul proprietarei, oamenii legii au intrat în curte, unde au descoperit abandonate mai multe colete ce conţineau ţigări de contrabandă. Coletele fuseseră aruncate din mașină, peste gard, în curtea localnicei respective.
Au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.
Autoturismul şi coletele cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu țigări provenite din Bielorusia, în valoare de 70.200 lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. Autospeciala de poliție nu a fost avarită.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă şi infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă. La finalizarea cercetărilor faţă de persoanele implicate vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here