Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că se fac deja pregătiri pentru începerea noului an școlar în unitățile de învățământ din municipiu. Ion Lungu a precizat că acest aspect este o problemă foarte importantă pentru municipalitate în contextul pandemiei de COVID-19 și că vor fi luate măsuri speciale pentru prevenirea infecției, mai ales în cazul liceelor dom oraș. Edilul va discuta cu directorii unităților școlare din municipiu în ce privește condițiile deschiderii noului an școlar.
Primarul Sucevei a spus că sunt luate în calcul la acest moment trei varianate: prima – participarea elevilor la cursuri normal acolo unde există posibilitatea asigurării unor spații largi pentru fiecare elev, a doua – o varianta hibridă în care vin, prin rotație, la școală jumătate din efectivele claselor iar a treia – derularea cursurilor online, în cazul în care epidemia se extinde.
Ion Lungu a precizat că vrea să afle și părerea directorilor de școli și cum poate Primăria Suceava să îi ajute pe aceștia. De asemenea, trebuie clarficată situația cu cu tabletele care trebuiau primite de la Ministerul Educației, având în vedere că ar fi necesară achiziționare a 750 de tablete pentru elevii din municipiul Suceava.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here