Grav accident de muncă, la SC Calcarul SA Pojorâta. Un muncitor a rămas fără brațul drept după ce și l-a prins într-un utilaj. Bărbatul a ajuns în șoc post-traumatic și cu hemoragie puternică la spital. El va rămâne mutilat pe viață. Polițiștii dar și inspectorii ITM fac cercetări în acest caz. Accidentul de muncă
s-a petrecut joi, în jutul orei 12,35. Polițiștii de la Vama au fost sesizaţi prin 112 de către un inginer, șef de tură la Balastiera Molid din comuna Vama a SC. Calcarul SA Pojorâta, despre faptul că un angajat s-a lovit la brațul drept într-un utilaj al balastierei. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au constatat că cele sesizate se confirmă, victimă fiind un bărbat de 62 ani din comuna Frumosu. Acesta primea îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD, ulterior fiind transportat la spital. Muncitorul era în stare conștientă, cu membrul superior drept smuls din zona umărului, detașat de corp și cu sângerări abundente.
Cu ocazia cercetării locului faptei, efectuată în incinta balastierei Molid, angajații identificați la fața locului au indicat locul în care a fost găsită victima, respectiv un utilaj tip concasor prevăzut cu bandă de evacuare a materialului concasat. La capătul benzii de evacuare, pe sol, au fost identificate mai multe pete de sânge, persoanele prezente declarând că în acel loc a fost identificată inișial victima. În urma efectuărilor de verificări, s-a stabilit faptul că rănitul este angajat al SC Calcarul SA Pojorâta din primăvara anului 2019, unde deţine funcţia de muncitor necalificat iar joi, acesta, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor la utilajul concasor, pe fondul neatenţiei, şi-a prins brațul drept la banda de evacuare. La ora producerii evenimentului, bărbatul de 62 de ani manevra singur utilajul respectiv. Date fiind aspectele constatate polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de “vătămare corporală din culpă”, ”neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi ”nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”. Cazul este cerectat și de inspectorii de muncă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here