Muzeul Bucovinei a fost medaliat de Președintele Klaus Iohannis cu Medalia Aniversară ,,Centenarul Marii Uniri”, în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării și promovării memoriei evenimentelor și participanților la făurirea unității naționale a statului roman modern, contribuind la apărarea și perpetuarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire. Muzeul Bucovinei este instituție subordonată Consiliului Județean Suceava și este condus de ani buni de Emil Ursu, cel care a organizat numeroase evenimente și expoziții de succes. Clădirea Muzeului de Istorie a fost renovată iar muzeul este acum unul din cele mai moderne din țară. De altfel, de la an la an, tot mai mulți vizitatori poposesc aici, pentru a avea parte de expoziții unice în România sau inedite.
Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, ne-a declarat că se simte onorat ca instituția pe care o conduce se află printre cele 22 de insituții implicate în sărbătorirea Centenarului Unirii care au fost medaliate. Acesta spune că evenimentele organizate de Muzeul Bucovinei în 2018 au fost clar apreciate, fapt care îi aduce satisfacție.
„Sunt bucuros pentru că, iată, o a doua instituție din subordinea Consiliului Județean Suceava este decorată de Președintele României în acest an, după Spitalul Județean de Urgență Suceava. Muzeul Bucovinei merită pe deplin această distincție. Este un obiectiv care a fost remarcat în special după investițiile făcute în ultimii ani. Astfel, Muzeul de Istorie a devenit unul dintre cele mai moderne muzee din țară și a fost recunoscut recent ca muzeu de importanță națională. Amintesc faptul că Suceava a fost desemnată Destinație Europeană de Excelență pentru turismul cultural tangibil, primind Trofeul EDEN 2017 Winner (locul I). Aici au fost avute în vedere investițiile realizate în infrastructura specifică şi în reabilitarea obiectivelor culturale, moștenirea culturală. Comisia Europeană a apreciat investițiile realizate la Muzeul Bucovinei – reabilitarea şi modernizarea Muzeului de Istorie, peste 60 de milioane lei, și a Cetății de scaun a Sucevei, peste 44 milioane lei. Numărul de vizitatori la Muzeul Bucovinei a fost de 380.000 anul trecut iar anul acesta numărul vizitatorilor este în creștere, ajungând la sfârșitul lunii octombrie la peste 350.000 de vizitatori. Merită investit în domeniul culturii pentru că banii se întorc prin dezvoltare, prin atragerea turiștilor și creșterea numărului de vizitatori. Și nu ne oprim aici. Urmează să încă două muzee în județul Suceava, respectiv Muzeul de Artă din Suceava și Muzeul de Istorie din Siret. De altfel, am avut discuții cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pentru a identifica fonduri și pentru alte obiective ale patrimoniului cultural din județul Suceava”, a declarat și Gheorghe Flutur după acordarea distincției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.