Bătaie generală la o pensiune-restaurant din Vatra Dornei. Mai multe echipaje de poliție au intervenit în zonă pentru aplanarea scandalului. În primă fază și polițiștii chemați la fața locului au fost luați la bătaie de proprietarul pensiunii. Totul a pornit de la faptul că o echipă de muncitori din Botoșani, muncitori cazați la pensiunea cu pricina, s-a plâns că nu curge apă caldă la robiente și oamenii nu pot să facă duș. După ce lucrurile au degenerat, unul din muncitori a sunat la 112 și a cerut ajutor. Localul respectiv la etajul întâi are 8 camere – spații de cazare. Administratorul societății comerciale a închiriat o parte din camere unei echipe de 6 muncitori din Botoșani, care efectuează lucrări de montare a rosturilor de dilatație a podului Foresta din localitate.
Joi seară, între patronul pensiuni – un bărbat de 48 ani, din Vatra Dornei, și șeful echipei de muncitori – un bărbat de 62 de ani, a avut loc o discuție în contradictoriu. Administratorul spațiilor de cazare era acuzat că nu le-ar fi oferit muncitorilor apă caldă menajeră. Discuția dintre cei doi a degenerat, iar la un moment dat, patronul pensiunii – C.C., l-a lovit cu pumnul pe șeful de echipă.
Ceilalți muncitori au intervenit pentru aplanarea scandalului, fapt care l-a determinat pe C.C. să își cheme în ajutor două cunoștințe, de 25 ani și de 23 ani, ambii localnici. Aceștia din urmă au urcat la etajul întâi al imobilului, iar în primă fază, unul din ei l-a lovit pe șeful de echipă din Botoșani, care se refugiase pe unul dintre balcoanele clădirii. Ulterior, cei doi tineri au pătruns fără drept în camera în care era cazat un alt muncitor pe care, de asemenea, l-au lovit. La sosirea la fața locului a echipajului de ordine publică care a intervenit pentru aplanarea scandalului, patronul pensiunii a început să se manifeste agresiv. El i-a înjurat pe agenți și i-a amenințat cu acte de violență. Ulterior, pentru că agenții se aflau în minoritate, conducerea subunității a suplimentat efectivele din teren, fiind trimise mai multe echipaje de polițiști. Acestea au intervenit și s-a reușit aplanarea scandalului și conducerea agresorilor la sediul Poliției Vatra Dornei, în vederea continuării cercetărilor.
Agenții au depus o plângere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ultraj”, legat de producerea evenimentului fiind informat și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, care a dispus efectuarea de cercetări. Au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de „lovirea sau alte violențe”, „violare de domiciliu” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.
Față de patronul pensiunii și cei doi tineri chemați de el în ajutor s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here