mascați poliție
foto arhivă

Bătrân de 91 de ani, prădat de economii, după ce o femeie i-a făcut ochi dulci și i-a intrat în casă. Incidentul a avut loc luni, la Milișăuți iar amorezul a cerut ajutorul copiilor după ce și-a dat seama că i s-au furat banii din casă.

O rudă a bătrânului a sunat la 112 și a cerut ajutorul polițiștilor, imediat după ce acesta și-a dat seama că a fost înșelat.

Lucrătorii de poliţie s-au constituit în două echipaje în vederea identificării autoarei.

După căutări, pe DN2K, la ieşirea din localitatea Milisauti spre Iaslovăţ, a fost observată o persoană de sex feminin care făcea semn vehiculelor ce treceau pentru a fi luată la ocazie.

Având un comportament ce ridica suspiciuni, polițiștii au trecut la legitimarea femeii.

A fost identificată Maria C.,  de 42 ani domiciliată  Zvorîştea, județul Suceava.

Fiind întrebată ce bunuri are asupra sa, aceasta a scos din pantaloni, mai multe bunuri printre care şi mai multe bancnote, despre care nu a putut să ofere informaţii privind provenienţa lor.

Femeia a fost condusă la sediul de poliţie al oraşului Milisauti, unde, imediat a ajuns şi persoana vătămată, care a recunoscut-o imediat pe aceasta, declarând că ea este persoana ce i-a pătruns în locuinţă şi i-a furat banii.

Cu privire la aceste aspecte, Maria C. a declarat că, într-adevăr, a luat bunuri din interiorul locuinţei bătrânului, fără a ști despre ce sumă este vorba.

Mai exact, femeia l-a acostat pe bătrân la gard, i-a spus cuvinte dulci și i-a bătut apropouri, după care a fost primită de acesta în casă.

Amoreza a plecat însă rapid, nu înainte de a lua banii din economii ai bătrânului.

În urma controlului corporal efectuat asupra acesteia, au fost identificate mai multe bancnote şi bunuri persoane ale bărbatului: taloane de pensie, carte de identitate, card de sănătate dar și bani – în total 4.709 lei. Bunurile au fost predate victimei.

Femeia care i-a făcut ochi dulci bătrânelului a fost reținută pentru 24 de ore și introdusă în arestul IPJ Suceava.

În cauză organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliţiei orasului Milișăuți s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.