Bătrână din Brosteni, violată și ucisă de un consătean de 37 de ani. Așa a reieșit în urma cercetărilor efcefuate de polițiști, care au ridicat probe după ce bătrâna a fost găsită în casă fără suflare.

Ea avea urme de violență pe corp așa că polițiștii au bănuit că a fost ucisă.

În urma activităților investigativ-opertive și de cercetare penală complexe efectuate. a fost identificat autorul faptei, în persoana  unui bărbat de 37 de ani, necăsătorit, din localitate.

În urma audierilor s-a stabilit că, în seara de 04.08.2022, cu aproximație orele 22.00,  după ce a consumat băuturi alcoolice la un local din apropiere, bărbatul s-a deplasat la locuința victimei, cunoscând că aceasta locuiește singură, cu intenția de a întreține raporturi sexuale.

Individul a intrat peste bătrână, a tras-o de pe pat și a întreținut raporturi sexuale normale cu aceasta, împotriva voinței ei.

Femeia a ripostat și a încercat să scape, provocându-i agresorului leziuni faciale prin zgâriere.

Bărbatul i-a imobilizat bătrânei ambele brațe prin comprimarea pe piept și, cel mai probabil, aceasta a murit asfixiată. Ulterior, individul a părăsit locuința.

În cursul zilei de 06.08.2022, s-a efectuat autopsia medico-legală a cadavrului victimei, stabilindu-se provizoriu că moartea victimei a fost violentă, datorată asfixiei mecanice și comprimării toracice.

Cauza a fost declinată în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava fiind dispusă schimbarea încadrării juridice a faptei în infracțiunile de viol și violare de domiciliu.

Audiat, cu respectarea garanțiilor procesuale, autorul a recunoscut săvârșirea faptei.

Față de inculpat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Urmărirea penală este efectuată în continuare de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: viol și violare de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.