Suceava îmbracă iar haine medievale. Peste trei zile debutează Festivalul Medieval, cu tradiționala Paradă cu Făclii.

A început deja promovarea stradală a Festivalului Medieval și și-au făcut simțită prezența în oraș Garda de la Deva dar și statuile de la Funny Art.

Festivalul de Artă Medievală Ştefan cel Mare, organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, în asociere cu Primăria Municipiului Suceava, revine cu cea de-a XIV-a ediţie, una de amploare.

Între 11 -14 august Cetatea de Scaun a Sucevei va prinde viață.

Reprezentațiile vor fi susținute de peste 400 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Ungaria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova.

Vor fi dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial) și baloane de săpun uriașe.

Acest proiect a fost realizat de Muzeul Național al Bucovinei și Consiliul Județean Suceava în asociere cu Municipiul Suceava și Consiliul Local al Municipiului Suceava.
VEZI PROGRAMUL FESTIVALULUI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.