sursă foto cronicadebraila.ro
sursă foto cronicadebraila.ro

Un bărbat de 46 de ani din Berchișești s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat beat la volan. Atât conducătorul auto cât şi un alt bărbat, pasager în autoutilitară nu au putut justifica prezența la acea oră și în acel loc, și au fost sancționați contravențional conform Ordonanței Militare nr. 3/2020.
Marți dimineață, ora 04.30, Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului a fost sesizată despre faptul că, în centrul satului Berchișești se află o mașină în șanț.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat în șanțul lateral dreapta a sensului de mers Berchișești – Drăgoiești o autoutilitară şi conducătorul auto, un localnic de 46 de ani, care a declarat faptul că, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă oprindu-se în şanţ.
Întrucât emana halenă alcoolică bărbatul de 46 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul respirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”.
Întrucât atât conducătorul auto cât şi un alt bărbat din comuna Berchişeşti, pasager în autoutilitară nu au putut justifica prezența la acea oră și în acel loc au fost sancționați contravențional conform Ordonanței Militare nr. 3/2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here