Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită! Se poate aplica zicala și în cazul omului de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cel care și-a pus gratuit hotelul de lux la dispoziția cadrelor medico-sanitare de la Spitalul Județean și celor de la MAI care vor să se izoleze de famiile lor din cauza risculului infectării cu COVID-19. Mandachi a făcut zece cereri către toate instituțiile abilitate din Suceava pentru a afla cui poate să ofere găzduire și cine își asumă responsabilitatea, pentru că există pericolul cazării în același hotel atât a cazurilor COVID-19 și a celor non-COVID. Din păcate, omul e afaceri, cu toate intențiile sale bune, nu a primit un răspuns. Între timp, pentru că a făcut interpelări inclusiv către conducerea militară a Spitalului Județean Suceava, cadre din spital confirmate cu coronavirus și care locuiau în hotelului lui au fost convocate la spital și internate. Coordonatorul medical al Sucevei, generalul Ionel Oprea, a declarat pentru Informatiata.ro că nu știa de situația dată, că medici conmfirmați cu COVID-19 locuiesc la hotelul respectiv, și că doar grație informărilor și adreselor trimise de Ștefan Mandachi, medicii infectați au fost luați internați în spital, așa cum este normal. Ștefan Mandachi ne-a declarat că el va oferi spațiul în hotel în conformitate cu normele în vigoare, celor care solicită acest lucru, însă nu i s-a comunicat de la DSP Suceava cum ar trebui să procedeze și nu vrea să încalce leaga și persoane infectate să stea împreună cu persoane sănătoase, și astfel hotelul său să devină focar de infecție.
„Am facut 10 cereri catre toate institutiile din Suceava, Spital, Politie, Ambulanta, DSP, pentru a lua ACT de situatia cadrelor din subordinea lor care stau la Hotel Mandachi. Toate cererile sunt inregistrate cu numar de inregistrare. Nu am primit niciun raspuns de la niciuna dintre institutiile anterior mentionate. Dacă nu-și asumă răspunderea în scris, conform legii va trebui să evacuăm oamenii, chiar și temporar, care n-au nicio vină și luptă în linia întâi așa cum pot și ei”, a spus Ștefan Mandachi la data de 15 aprilie 2020.

Pe 11 aprilie, acesta posta pe contul său de socializare:

„Mi-am ținut impecabil toate promisiunile, fără nicio excepție. Nici nu m-am apropiat de hotel din 19 martie și am oferit absolută libertate tuturor. Întrucât în Suceava apar tot mai multe cazuri de infectați, am rugat de câteva zile IPJ, DSP și Spitalul să ne clarifice în legătură cu riscurile de răspândire a bolilor din cadrul hotelului, care este ridicat. Căror persoane avem voie să oferim cazare? Covid sau non-covid? Așteptăm lămuriri în scris de ceva timp, care întârzie să apară. Conform legii, sub nicio formă nu pot fi amestecați cei sănătoși cu cei infectați, pentru că spațiile trebuie carantinate după procedură și separate total. Nu vreau sa fiu eu cel care contribuie la infectarea cadrelor medicale oferindu-le un acoperiș alături de cei testați pozitiv! Noi am informat în scris și am cerut recomandări scrise, deoarece niciodată nu ne-am confruntat cu situații similare. Am solicitat să se decidă cărei categorii să continuăm să oferim găzduire și cum e procedura. Nu avem niciun angajat în hotel, deci nu avem niciun control. Ca atare, așteptăm o îndrumare minimală. Dar să respectăm legea. Noi nu avem nicio răpundere din acest punct de vedere, întrucât nu decidem nimic acolo. Știm că toate autoritățile sunt în alertă, dar așteptăm răspunsuri deja de câteva zile”.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here