Cadre de la Ambulanța Gura Humorului au solicitat ajutorul polițiștilor după deplasarea la un pacient. Este vorba despre o intervenție la un bărbat bolnav de epilepsie și care s-a prăbușit inconștient. Rudele bărbatului erau agresive.

Poliţia oraşului Gura Humorului a fost sesizată prin SNUAU 112 de către personalul medical de pe o Ambulanță, care tocmai intervenise la apelul 112 solicitat la un în vârstă de 69 ani. Cadrele de la Ambulanță au avut un conflict verbal cu membrii familiei pacientului și au solicitat polițiștilor să se deplaseze la Urgențele Spitalului Gura Humorului pentru a aplana conflictul.

La fața locului a fost identificată fiica pacientului, care se afla într-o stare tensionată, declarând verbal că este nemulțumită de modul de intervenție al personalului medical de pe Ambulanța prezentă la locuința tatălui său și că nimeni nu îi oferă informații despre starea acestuia.

S-a procedat la consilierea acesteia și apoi la avertizarea ei, care și-a luat angajamentul că în continuare va renunța la orice abordare agresivă a personalului medical, discutând ulterior cu medicul în cauză care i-a oferit informațiile necesare. Pacientul a fost transferat în final la Spital Județean Suceava.

Din discuțiile purtate cu medicul de la Ambulanță, acesta a declarat că nici o persoană din cadrul echipajului nu a fost agresată fizic de către membrii familiei pacientului.

Polițiștii s-au deplasat la locuința pacientului, unde au discutat cu fiul acestuia. El a declarat polițiștilor că tatăl său se simțea rău de câteva zile dar a refuzat îngrijiri medicale iar în cursul zilei de vineri s-a prăbușit la ieșirea din locuință.

Fiica pacientului a fost sancționată de polițiști pentru că a amenințat personalul de la Ambulanță.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here