Șoferul care a produs accidentul de la Arbore cu 23 de răniți, trebuia să fie în carantină. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, din Cajvana, pe nume Pîțu Gabriel.

În urma interogării bazelor de date ale Poliție Române s-a stabilit faptul că, Pîțu Gabriel, cel care aprodus accidentul de la Arbore se afla din data de 25.02.2021 în carantină. Tânărul a venit din Austria și, conform legii, ar fi trebuit să stea în carantină la domiciliu pentru prevenirea infecției cu COVID-19. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 de lei. El s-a ales și dosar penal pentru vătămare din culpă.

Totodată, reprezentanții ISCTR prezenți la locul accidentului au constatat faptul că microbuzul marca IVECO avea 19 locuri, deși în certificatul de înmatriculare acesta figura cu 16 locuri, modificările nefiind omologate, iar scaunele nu erau prevăzute cu centuri de siguranță.

Pîțu Gabriel, de 20 ani, din orașul Cajvana, conducea autoturismul VW pe DJ 178 raza localității Arbore, având direcția de deplasare dinspre Arbore către orașul Cajvana. În autoturism, în calitate de pasageri se aflau trei persoane, toate din oraș Cajvana.

Tânărul nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul FORD condus de un șofer de 20 ani, din Marginea, care circula în fața sa și semnalizat intenția de a vira la dreapta, întrând în coliziune laterală stânga spate cu acesta.

În urma impactului autoturismul marca VW a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu microbuzul IVECO condus de un bărbat în vârstă de 42 ani, din orașul Milișăuți, care efectua cursă regulată specială și transporta un număr de 18 elevi. După impact, microbuzul a fost proiectat în șanțul din partea dreaptă a carosabilului, iar autoturismul VW a fost proiectat cu fața către autoturismul Ford, intrând, din nou, în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului rutier a rezultat un număr de 23 de victime (19 victime din microbuz și 4 victime din autoturismul marca VW), ce au fost preluate și transportate la Spitalul Județean Suceava. Nici unul din pasagerii microbuzului nu a fost rănit grav, suferind doar contuzii și leziuni ușoare.
O femeie de 21 ani, din orașul Cajvana, pasageră în auto VW a suferit o fractură gambă stânga.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conform IPJ Suceava, cel care se face vinovat de accidentul de la Arbore conducătorului autoturismului marca VW, respectiv Pîțu Gabriel întrucât nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul care circula în fața sa.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here