pompieri

Intervenție dificilă a pompierilor pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă izolată din cătunul Oglinda, comuna Izvoarele Sucevei, luni după-amiază.
Locuința cuprinsă de flăcări se afla în zona denumită popular Oglinda, la o distanță de circa 2,5 km față de DJ 176, pe un drum neamenajat pe care accesul poate fi făcut doar cu atelaje hipo sau autoturisme de teren. De asemenea, drumul este în rampă, pe acesta fiind așternut un strat de zăpadă.
Incendiul fost localizat și stins de către localnici și un echipaj de pompieri voluntari de la S.V.S.U. Izvoarele Sucevei.
În urma incendiului a ars în totalitate casa de locuit din lemn, fără a fi puse în pericol alte construcții din vecinătate.
Pompierii din cadrul S.V.S.U. Izvoarele Sucevei au stabilit cauza probabilă a incendiului ca fiind un horn necurățat și supraîncălzit.
Prejudiciul în cauză a fost estimat de către proprietar la aproximativ 150.000 lei.
Potrivit lui Alin Găleată, purtătorul de cuvânt ISU Suceava, în ultimele 24 de ore, la nivelul subunităților pompierilor militari suceveni s-au înregistrat 5 incendii, în diferite zone ale județului. Patru dintre acestea au izbucnit de la nivelul coșurilor de evacuare a fumului, necurățate de funingine sau deteriorate.
Recomandări pentru prevenirea incendiilor cauzate de coşurile de fum şi mijloacele de încălzire:
– coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;
– în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;
– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here