A început DEJA campania electorală pe rețele de socializare, prin media, peste tot. Ies politicienii si declară lucruri și spun și…aproape îi crezi. Câtă grijă față de oameni, față de electorat, câte proiecte mărețe și mai ales – câtă corectitudine, de te bușesc lacrimile! În dorința lor de a convinge alegătorii, politicienii ajung să spună lucruri trăsnite. Unii efectiv ne iau de proști sau cred că avem amnezie. Totul în speranța de a mai aduna voturi și de a pune mânuța pe un ciolănel ceva, o funcție, mică, mare, dar funcție să fie!
Un personaj care mai bine tăcea decât ar fi vorbit este Cătălin Nechifor – o viața pesedist, acum reformat în suflet și în gândire și înscris în Pro România. Nechifor, plin de funcții date de PSD în trecut, de la europarlamentar, la parlamentar și președinte al Consiliului Județean Suceava și lider al PSD Suceava, s-a trezit într-o dimineață și BUM… a avut o revelație și anume că cei din PNL sunt elefanții lui…Dragnea. Probabil că domnul Nechifor a uitat vremurile când alerga prin județ alături de Liviu Dragnea și când, cu toată simpatia și admirația față de iubitul conducător, îi oferea pe scenă, în văzul presei și a sute de oameni, o pereche de pantofi, îngrijorat că săracul președinte avea pantofii tociți de atâta mers prin țară!
”Din păcate elefanții lui Dragnea au rămas. Acum și-au schimbat doar stăpânul. Dacă atunci Dragnea avea pe ordinea de zi chestiuni legate de justiție, de modul în care ar fi scăpat eventual de problemele penale iată că cei de la PNL se fac ei înșiși penali pentru că dau bani din stânga în dreapta, din public în privat cu aceeași nonșalanță, cu aceeași lipsă de respect față de banul public”, a declarat Nechifor în urmă cu câteva zile, uitând că și el a fost un Elefănțel odată, nu tare demult, când conducea PSD Suceava.

Dar pe aia cu lopata pentru Flutur o știți?!

O altă declarație care a făcut înconjurul presei sucevene a fost îndemnul lui Nechifor către actualul președinte al CJ Suceava – Gheorghe Flutur, să pună mâna pe lopată, declarație care a fost catalogată de unii presari drept o provocare (?!) pentru Flutur. ”Aş vrea să îl rog pe dl Flutur, când are timp, într-o pauză, să încerce să termine şi spitalul din Fălticeni. Sincer, până face spitalul de la Vatra Dornei, până aduce elicopterul, până face tunelul, până face spitalul de copii de la Suceava, (…) dle Flutur, haideţi că e simplu, mai e 2%. E păcat de efortul făcut timp de 30 de ani la Fălticeni. Mai sunt doar 2% de făcut treabă la Fălticeni” a ţinut să precizeze Cătălin Nechifor. Declarația vine de la un fost președinte al Consiliului Județean Suceava care pe timpul mandatului nu s-a remarcat cu nimic special, fapt pentru care a pierdut alegerile în mod rușinos. Mă întreb de ce spitalul din Fălticeni nu a fost finalizat în timpul mandalului său, pe când Nechifor avea miniștri din partid în funcție, când era la butoane, ca să spunem așa. Putea atunci să își arate abilitățile de gospodar și de polician cu influență la centru și să pună mâna pe lopată! Nu s-a întâmplat asta iar acum se dă de ceasul morții de grija fălticenenilor! Declarația cu lopata e chiar comică în condițiile în care, din postura de președinte al CJ Suceava, Nechifor promitea parcuri safari și alte cucuri, însă cu promisiunile a rămas. În plus, recomandarea i-o face lui Flutur, cel care vine primul prin CJ la muncă (nu la ora 11.00), nu stă pe la terase cu prietenari sau cu presarii la un șpriț și mai e și de găsit de primarii care vin la CJ să ceara ajutor. O fi avut Flutur păcatele lui, scăpările lui, poate fi criticat și chiar contestat (la fel ca oricare politician), dar nu poate spune cineva că nu dă pe la birou sau că nu își bate capul să rezolve problemele județului sau că nu promovează Bucovina. În plus, chiar pune mâna pe lopată, la propriu! Să vii și să îi transmiți lui Flutur ca într-o pauză să mai pună mâna pe lopată și să înșiri investiții majore pentru Suceava pentru care Flutur a făcut demersuri, e o bașcă ieftină, mult prea ieftină chiar și pentru un politician de talia lui Nechifor! Declarații care nu cred că îl determină pe alegător să pună ștampila pe Pro România! Vorba aia: Dragnea și lopata lată/ Pesedist am fost odata/ Dar cum Dragnea s-a cărat chiar și eu…m-am reformat!
P.S. Am scris cât am putut de elegant! Și…urmează alți trăsniți!

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here