Căutări în cazul unui copil de 5 ani, cu autism, plecat de la domiciliu.

Patrula de poliție din cadrul SPR 5 Dărmănești a fost sesizată prin 112 de către mama copilului cu privire la faptul că minorul în vârstă de 5 ani, care suferă de autism, a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că băiatul se afla, pe 1 mai după amiază, în curtea sa împreună cei 3 frați ai săi minori, iar la un moment dat a plecat din curte, pe poarta de acces persoane, care era închisă, neasigurată.

Mama și câteva rude au pornit la căutarea acestuia timp de aproximativ 15 minute, după care au apelat 112 sesizând incidentul.

Au fost constituite echipe de căutare formate din 2 lucrători SPR 5 Dărmănești, 2 lucrători Poliția Municipiului Suceava, 2 lucrători Secția de Poliție Burdujeni, un echipaj din cadrul IJJ Suceava, un echipaj de pompieri din cadrul ISU Suceava și aproximativ 50 voluntari (rude și vecini) care au efectuat verificări în proximitatea locuinței minorului.

După mai bine de o oră echipajele l-au identificat pe copil la o distanță de aproximativ un kilometru față de casă, în proximitatea gardului împrejmuitor al unei ferme din cartierul Ițcani, municipiul Suceava, având direcția de deplasare către locuința bunicilor săi din cartierul Ițcani.

Copilul a fost consultat de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Suceava care nu au constatat leziuni ori alte traume fizice ale minorului, părinții refuzând transportarea acestuia la spital.

Familia acestuia are o situație financiară stabilă, nefiind identificate probleme privind îngrijirea minorului, dispariția producându-se pe fondul unui moment de neatenție.

A fost informată în scris DGASPC Suceava cu privire la eveniment.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here