Doar 18 noi cazuri de COVID, în ultimele 24 de ore, în județul Suceava. E adevărat numărul testelor efectuat este unul foarte mic – 97. La nivel de județ sunt la acest moment 1152 de cazuri activite de COVID-19. În spitalele din județ sunt internați 328 de pacienți COVID.

Rata infectării cu noul coronavirus este în județ de 1.46 cazuri la mia de locuitori fără focare iar cu tot cu focare de 1.48 la mie. Rata de infectare din municipiul Suceava este de 2.46, fiind active în municipiu 315 cazuri de COVID:

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 12347 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 30 persoane diagnosticate cu COVID, în același interval de timp fiind externate 12 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 483 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 168 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 63 pacienți sunt în zona tampon și 252 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-COVID).

Din cei 168 pacienți diagnosticați COVID

– 13 prezintă forme ușoare;

– 83 prezintă forme medii ale bolii;

– 54 prezintă forme severe;

– 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 6 ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 368 paturi libere, din care 58 pentru pacienți Covid-19, 187 în sectorul non-Covid și 123 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi pentru pacienți Covid, sunt 22 ventilatoare libere, din care 9 pentru pacienții Covid-19, și 13 pentru pacienții non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 83 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme ușoare, 48 prezentând forme medii, 23 forme grave și 2 pacienți în formă critică) și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internați 2 pacienți.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 31 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 29 prezintă forme medii și 2 forme grave, 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 4 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 21 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (17 prezentând forme medii și 4 cu forme grave) și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 6 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 24 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (14 cu forme ușoare și 10 prezentând forme medii) și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 18 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret este internat 1 pacient diagnosticat cu Covid-19 cu formă medie a bolii și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 24 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 328, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 83.

La nivelul județului sunt disponibile 116 de locuri libere Covid și 138 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 95301, în ultimele 24 de ore fiind testate 97 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 647 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 436 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 15 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 15 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, 33 au sub zece cazuri în evoluție iar 16 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1152 cazuri de infecție COVID în evoluție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.