Polițist reținut după ce a dat cu mașina peste doi pietoni și a fugit. El a fost prins cu ajutorul testelor ADN. Polițistul, care lucrează la Postul de Poliție Mușenița, a declarat colegilor că tatăl său se afla la volan după ce agenții au indentificat mașina implicată în accident.

Polițist reținut după ce s-a urcat beat la volan, a lovit doi pietoni și apoi a fugit de la locul accidentului. La o lună de la accident el a fost identificat pe baza testelor ADN.

Pe 20 noiembrie, pe când conducea băut și se îndrepta cu mașina spre domiciliu, polițistul a dat peste doi pietoni. Accidentul s-a petrecut la aproximativ 254 de metri înainte de casă, pe DJ 291 A. Polițistul a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției sau a procurorului, parcând autoturismul avariat în curtea Postului de Poliție Mușenița.

Colegii săi de la Rutieră au identificat vehiculul după ce au găsit la fașa locului un far spart și s-au dus să ia declarații de la polițist. Acesta le-a spus colegilor că nu el se afla la volan, ci tatăl său, părintele fiind de fapt proprietarul vehiculului.

Polițiștii de la Rutieră i-au verificat cu etilotestul pe tatăl lui B.N și dar și pe acesta, rezultând că polițistul avea o alcoolemie de 0,55 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Procurorii au luat probe ADN din mașină și de pe volanul acesteia iar rezultatele testelor au ajuns la IPJ Suceava pe 11 decembrie. Pe baza acestor teste s-a stabilit că cel care conducea la momentul accidentului este chiar polițistul.

B.N. a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 14 decembrie, urmând ca în data de 15 decembrie să fie prezenat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Trebuie spus că din start colegii acestui polițist reținut au bănuit că el se afla la volan.

Oferta SAVCOM 5-9 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here