Când vine vorba despre sporturi de contact, cel mai nobil dintre ele este considerat pe bună dreptate boxul. O confruntare bărbătească, un ring şi 2 mănuşi de box sunt ingredientele principale ale acestui sport care nu şi-a pierdut nimic din aura sa magică. Cu siguranţă că nume precum Cassius Clay sunt edificatoare pentru box, dar ce-ai spune dacă i-ai găsi în rândurile de mai jos pe cei mai bogaţi reprezentanţi ai acestui sport?

Lennox Lewis

Atunci când ai probleme şi vrei să accesezi cât mai repede oferta unui casino, poţi intra cât se poate de repede în contact Unibet sau cu alte case de pariuri care oferă o gamă cât mai largă de evenimente sportive.

Poţi plasa întrebări dacă ai nelămuriri şi primii răspunsuri rapide. Până atunci, îţi sugerăm să vizitezi secţiunea specială pentru alte tipuri de sporturi în afară de fotbal printre care se numără şi boxul.

Un reprezentant de seamă al acestui sport este fără nici un dubiu Lennox Lewis, cel care întregeşte un careu de aşi ai boxului. Muhammad Ali, Vitali Klitschko şi Evander Holyfield i se alătură în acest careu prin performanţele lor unice.

Aceşti 4 pugilişti au reuşit în cariera lor să câştige de 3 ori Campionatul Mondial de Box la categoria grea, performanţă neegalată de nimeni până acum. Lennox Lewis, acest boxer canadian englez a realizat de-a lungul carierei meciuri spectaculoase , referinţa sa fiind meciul împotriva lui Mike Tyson, spre sfârşitul carierei acestuia.

Pentru că a avut un succes răsunător în acest sport, satisfacţiile financiare înregistrate de sportiv au fost unele pe măsură. Averea sa este estimată la 180 de MILIOANE de dolari, bani câştigaţi atât din box cât şi din apariţiile sale la show-uri TV, ca actor în filme dar şi ca participant în clipuri muzicale.

Manny Pacquiao

Născut în Filipine, sportivul şi-a început cariera de boxer la vârsta de 16 ani, în locuri obscure, până când a intrat în atenţia companiei de box Vintage Sports Blow by Blow. Este debutul care îl va propulsa pe boxer în lumea selecta a acestui sport şi îşi va pune amprenta asupra carierei sale de pugilist.
Pac Man, aşa cum este alintat de către fani, a fost implicat în mai multe meciuri legendare cu nume la fel de grele precum Floyd Mayweather, Oscar De la Hoya sau Ricky Hatton. O asemenea expunere nu avea cum să nu fie remunerată cum se cuvine, făcând din Pac Man unul dintre cei mai bogaţi boxeri ai lumii.

Are în conturi 190 de MILIOANE de dolari şi se poate considera împlinit atât pe plan financiar cât şi uman. Este căsătorit din anul 2000 cu Jinkee Pacquiao şi are împreună cu ea nu mai puţin de 5 copii, 3 băieţi şi 2 fete.

Oscar De La Hoya

Supranumit şi „Golden Boy”, sportivul duce mai departe tradiţia familiei, fiind născut într-o familie de boxeri. Prima sa victorie notabilă este înregistrată la Olimpiada din Barcelona, unde reuşeşte să obţină medalia de aur.
Intrarea sa în boxul profesionist face că în scurt timp boxerul să devină principala atracţie a boxului din America, fiind adorat de fani încă de la prima întâlnire.

Carisma sa personală dar mai ales abilităţile de care dă dovadă în ring îi aduc în scurtă vreme atât titluri cât şi câştiguri financiare.
Până la retragerea sa din box, Oscar De La Hoya strânge o avere considerabilă, care depăşeşte uriaşă suma de 200 de MILIOANE de dolari. În acest moment este implicat în afaceri personale, dintre care se remarcă în mod special cea care promovează boxeri la început de carieră.

George Foreman

Sportivul de culoare născut în America, în însoritul Texas, trece printr-o copilărie întunecată, dar îşi găseşte salvarea în acest sport nobil. Câştigă prima sa medalie de aur la JO din Mexico City în anul 1968, ceea ce face că în anul imediat următor să devină boxer profesionist.
Îl învinge prin KO în 1973 pe Joe Frazier şi continuă să îşi apere titlul până la înfrângerea suferită în faţa lui Cassius Clay din 1974. Nu a mai reuşit să-şi recâştige centura de campion, astfel că în anul 1977 se retrage din box, după o altă înfrângere în faţa lui Jimmy Young.

Averea cumulată din box atinge prodigioasă suma de 300 de MILIOANE de dolari, ceea ce îl poziţionează printre cei mai bogaţi boxeri din lume. Alături de avere, prestaţiile sale sportive l-au inclus în World Boxing Hale of Fame, fiind considerat unul dintre cei mai buni 25 de boxeri din lume.

Floyd Mayweather

În calitate de boxer amator boxerul nu se poate lăuda decât cu o medalie de bronz la Olimpiada din 1996, însă la capitolul profesionişti lucrurile stau cu totul altfel. Sportivul a câştigat de-a lungul carierei 15 titluri mondiale importante, ceea ce îl face unul dintre cei mai de succes boxeri din toate timpurile.

Drept urmare şi averea pe care a reuşit să o strângă în această carieră prodigioasă este una pe măsură aşteptărilor, depăşind chiar 565 de MILIOANE de dolari. Averea sa îi atrage şi porecla de Floyd „Money” Mayweather, boxerul clasându-se din acest punct de vedere pe locul 1 în topul celor mai bogaţi boxeri.

Deşi mare parte din averea sa personală se bazează pe rezultatele sportive, Floyd este şi un bun investitor, specialiştii apreciind faptul că boxerul înregistrează la această dată o avere colosală, de peste 2 MILIARDE de dolari din afaceri conexe boxului.

Concluzie

Cu certitudine că aceste nume sunt definitorii pentru boxul profesionist mondial şi că vor rămâne pentru totdeauna în istoria acestui sport bărbătesc. Nu ne rămâne decât să apreciem rezultatele lor sportive şi să ne bucurăm pentru bunăstarea pe care acest sport le-a adus în viaţa lor!

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here