Cal abandonat cu tot cu căruță, printre blocuri, în Suceava. Descoperirea a fost făcută marți seară.

La 20.07.2021, ora 21.18, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie din localitate, cu privire la un cal abandonat în spatele blocului unde aceasta locuiește. Calul era căzut lângă o căruță, a precizat apelanta.

La locul indicat polițiștii au găsit un cal prins la o căruță. Acesta nu prezenta leziuni vizibile pe suprafața corporală, respectiv se afla într-o stare bună de întreținere. Au fost efectuate verificări în zonă fără a se reuși identificarea deținătorului animalului.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat că a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor aceștia sosind la fața locului. S-a verificat cabalina cu cititorul de cipuri, constatându-se faptul că aceasta are microcip, dar nu este înregistrat în evidența A.N.A.R.Z.

Din cauza faptului că animalul se afla fără supraveghere, pe căile de circulație publică, s-a emis ordin de plasare a acestuia în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

S-a luat legătura cu administratorul Asociației “Casa lui Patrocle”, care s-a deplasat la fața locului și a preluat animalul în vederea plasării acestuia în adăpost.

Atelajul hipo a fost asigurat la fața locului de lucrători din cadrul Poliției Locale Suceava, urmând a fi ridicat de serviciul specializat din cadrul Primăriei.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here