Flutur: Centrul de radioterapie de la Spitalul Suceava va fi finalizat până la sfârșitul acestui an.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că Centrul de Radioterapie de la Spitalul Județean Suceava va fi finalizat până la sfârșitul acestui an. Acesta a precizat că lucrările sunt în linie dreaptă și acum se lucrează la racordarea utilităților și la finisajele interioare.

„Acest centru radioterapie se construiește în parteneriat public privat, cu un întreprinzător din Cluj. Sunt aici împreună cu reprezentantul firmei și cu managerul Spitalului Județean Suceava, Alexandru Calancea. Este o investiție de circa trei milioane de euro numai clădirea, 2.200 de metri pătrați și încă o investiție de circa trei milioane de euro dotările interioare. Aici este o investiție cu o construcție specială, cu pereți care să reziste la radioactivitate în zonă. În momentul de față se lucrează la racordarea utilităților și la finisajele interioare. Pe final de an constructorul ne spune că va fi gata. Ce înseamnă această radioterapie aici la Suceava, la Spitalul Județean? Va fi acel aparat de radioterapie care are capacitate de circa 700 de pacienți pe an și dacă situația o va impune, constructorul spune că vor mai aduce un aparat”, a declarat Flutur.

Șeful administrației județene a subliniat că este extrem de mare nevoie de acest centru pentru că în momentul de față bolnavii de cancer din județul Suceava se programează la spitale din Iași, Cluj și Târgu Mureș.

„Era un termen inițial de dare în funcțiune, dar din cauza pandemiei au mai avut și dumnealor ceva probleme legate de finanțări, dar s-au deblocat și astăzi am venit să vedem și noi la fața locului această lucrare care prinde contur și care este extrem de necesară pentru suceveni”, a mai spus Flutur.

De asemenea, managerul Spitalului Județean Suceava, Alexandru Calancea, a declarat că acest centru este un mare câștig pentru pacienții care se adresează acestui spital.

„Nu pot decât să mă bucur că Spitalul Județean Suceava este într-o direcție foarte bună, din punctul meu de vedere. După cum vedeți avem specialități noi și laboratoare noi. Pot să vă spun că sunt mulți colegi tineri din centre universitare care deja au venit și au pus umărul la munca pe care o desfășurăm zi de zi. Alți colegi și-au exprimat dorința de a se alătura echipei în viitorul apropiat. Nu pot decât să-mi exprim bucuria și convingerea că acest spital își va reface strălucirea în cel mai scurt timp și vom deveni un etalon în zona Bucovinei, a Moldovei, la nivel regional național”, a declarat Alexandru Calancea.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here