Rețeaua de gaz metan din Burdujeni Sat a fost inaungurată de Ion Lungu și Gheorghe Flutur, marți dimineață. Aceștia au fost invitați să aprindă flacăra la aragaz în trei gospodării din cartierul Burdujeni Sat. Au mai fost prezenți la inaugurare viceprimarul Lucian Harșovschi și deputatul PNL de Suceava – Ioan Balan.

Ion Lungu a declarat că din cele 33 de străzi care au fost aprobate pentru extinderea rețelei de gaz metan, pe 15 străzi deja s-a făcut extinderea și că racordarea cartierului Burdujeni Sat la rețeau de gaz metan a fost o lucrare foarte importantă și grea.
„Acest proiect a fost blocat timp de 10 ani de zile. Timp de 10 ani nu s-a putut lucra având în vedere faptul că legislația ne obliga ca atunci când facem aceste rețele de gaz metan să le predăm la operator. Era în ordine când operatorul era Romgaz, pentru că era a statului român. Dar așa cum se știe, în zona noastră operatorul este o firmă privată, Eon Gaz. Și atunci nu aveam baza legală să facem o investiție publică și apoi să o dăm la un operator privat. S-a modificat legea și am putut astfel să aducem gazul metan în Burdujeni sat. Și vreau să le mulțumesc parlamentarilor noștri și domnului deputat Ioan Balan, care ne-a ajutat foarte mult. La fel cum ne-a ajutat și cu parcul Șipote”, a explicat Ion Lungu.

Pe strada Pictor Panaiteanu, edilul a declarat că că după finalizarea lucrărilor la rețeaua de gaz, aici se vor face asfaltări, lucrările urmând să înceapă în primăvară.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a felicitat pe Ion Lungu și i-a îndemnat și ceilalți primari din județ să urmeze exemplul acestuia, mai ales că acum este termenul de depunere a documentațiilor pentru racordarea la gaz metan pe bani europeni. Sunt 37 de primării în județ care au studiile de fezabilitate finalizate în vederea racordării localităților la rețeaua de gaz metan. VEZI DECLARAȚII VIDEO!

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here