CJ Suceava alocă Spitalului Județean 450.000 de lei pentru un sistem electrochirurgical cu radiofrecvență. Anunțul a fost făcut miercuri de către președintele CJ Suceava – Gheorghe Flutur. Acesta a explicat că aparatura de ultimă oră va avea o destinație preponderent pentru bolnavii de cancer.

În ședința Consiliului Județean Suceava de săptămâna viitoare va fi supus votului un proiect de hotărâre prin care se alocă Spitalului Județean fonduri pentru achiziția unui sistem electrochirurgical cu radiofrecvență.

Potrivit specialiștilor radiologi și oncologi suceveni, între 1000 și 1500 de pacienți ar putea beneficia anual de proceduri de ablație non-chirurgicale prin radiofrecvență ale tumorilor primare sau secundare.

Gheorghe Flutur a explicat că este vorba despre proceduri minim-invazive care nu necesită spitalizare îndelungată, ci maxim una-două zile.

Procedura este în fază de pionierat în țară, fiind efectuată doar în capitală.

“Prin achiziționarea acestui aparat creștere complexitatea intervențiilor care pot fi efectuate la Spitalul Județean Suceava în domenii sensibile, cum ar fi oncologia și pneumologia. La Spitalul Județean ar putea veni și pacienți din alte județe pentru această procedură”, a declarat Gheorghe Flutur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.