Meteorologii au emis, joi, o atenționare cod galben de precipitații mixte și polei, valabilă în județele Suceava(zona joasă), Botoșani, Neamț(zona joasă) și Iași.
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 14.00, în judeţele menţionate se vor semnala precipitații mixte, care local favorizează depuneri de polei.
Poliţiştii reamintesc câteva sfaturi şi recomandări pentru un trafic rutier în siguranţă.
Nu porniţi la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările poliţiştilor rutieri.
Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.
Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here