Accidentul a avut loc pe drumul național DN 29 C, pe raza județului Botoșani.
Un bărbat de 54 de ani, din judeţul Suceava, în timp ce conducea autoturismul, pe direcţia Cândeşti-Siret, a surprins şi accidentat un bărbat de 49 de ani, din comuna Mihăileni, care se deplasa pe aceeaşi direcţie, pe lângă bicicletă.
După producerea accidentului, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, acțiunea acestuia fiind constatată în flagrant de un echipaj de poliţie rutieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului respectiv, fiind solicitat şi sprijinul poliţiştilor de frontieră, acesta fiind interceptat în oraşul Siret. S-a procedat la testarea alcoolscopică a bărbatului, rezultând o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pietonul a refuzat examinarea medicală. Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului. De asemenea, suceveanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 892 de lei, întrucât nu a oprit la semnalele poliţiştilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here