Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râuri din șase județe, până luni la ora 15.00. Pe alte râuri sunt în vigoare până la ora 24.00 avertizări cod portocaliu de inundații, potrivit Mediafax.
Codul portocaliu a fost emis pentru perioada ziua de luni, începând de la ora 8.25 până la ora 15.00 pe râuri din județele Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați.Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crasna, Bârlad – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Bârlad.
De asemenea, până luni la ora 24.00 este cod portocaliu pe râuri din Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, și Caraş-Severin.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here