Biroul de presă al PSD Suceava a remis un omunicat de presă în care se vorbește despre rezultatele înregistrate de actualul Guvern și de faptul că se fac investiții majore – inclusiv în județul Suceava. Redîm mai jos integral comunicatul de presă semnat de deputat Alexandru Rădulescu – purtătorul de cuvânt al Organizației Județene a PSD:
”A trecut o săptămână de la alegerile europarlamentare – o săptămână post-electorală dominată de analize, mai mult sau mai puțin obiective, ale rezultatelor înregistrate. Însă aburii campaniei electorale se destramă și se poate deja observa realitatea politică, economică a României. Pe de o parte, în Parlament, se menține, legitim, majoritatea PSD – ALDE, așa cum au decis românii prin votul din 2016, președinția Camerei Deputaților a fost câștigată, fără echivoc, de candidatul PSD. Guvernul PSD – ALDE a continuat și în această săptămână să adopte decizii care să îmbunătățească viața românilor: s-a alocat suma de 64,9 milioane lei pentru amenajare și utilarea grupurilor sanitare din 858 de școli, s-a redus la 5% TVA-ul pentru produsele alimentare locale, tradiționale, ecologice, se continuă acordarea de vouchere de vacanță, s-a înregistrat un nou record: șomajul a atins cota minimă de 3%, a fost lansată procedura de achiziție pentru execuția tronsonului de autostradă Iași-Tg. Neamț
Pe de altă parte partidele de opoziție (PNL, USR, PMP, ProRomânia) nu schițează nici un demers în sensul preluării guvernării dovedind încă odată neputința și lipsa unui program de guvernare. Liderii USR se dovedesc niște impostori, care i-au păcălit pe români, care au câștigat sume fabuloase din contracte oneroase cu Statul și chiar cu cel pe care l-au numit inamicul public numărul unu. Liderii PNL își dezvăluie intențiile reale (ascunse în perioada electorală) de a bloca creșterea pensiilor, a salariului minim, a salariilor bugetarilor pe care Guvernul PSD intenționează să le realizeze în continuare, de a elimina scutirea de impozit pe salariul pentru cei care lucrează în domeniul IT. Liderii ProRomânia de la nivel național și județean sunt cantonați doar în critica guvernării PSD fără a pune în loc o inițiativă personală. La nivel județean, în fiecare localitate, se deschid noi șantiere de construire sau reabilitare de școli, dispensare, cămine culturale, rețele de apă-canal, rețele electrice, drumuri locale – toate finanțate de Guvernul PSD – ALDE. S-a încheiat reabilitarea DN 18 care leagă în mod real Suceava de vestul țării, lucrările la centurile ocolitoare ale Municipiului Suceava și Rădăuți se realizează într-un ritm ce apropie de final și aceste obiective. Unitățile din județ ce oferă servicii turistice se pregătesc pentru un grad de ocupare de 100% ca urmare a măsurilor de stimulare a acestui sector luate de Guvernul PSD.În schimb drumurile județene sunt la limita suportabilității cetățenilor deși Guvernul PSD a dat Consiliului Județean suma de 260 milioane lei pentru reabilitarea lor. Situația podului de la Verești (aflat tot în sarcina Consiliului Județean) este neschimbată după un an de la calamitare (prin comparație, podul de la Milișăuți a fost reparat imediat, anul trecut, de Guvernul PSD).
Dar sucevenii au luciditatea și înțelepciunea de a face comparație și de a desprinde concluziile corecte.”

Oferta SAVCOM 25 - 31 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here