Biserică nouă și cămin de bătrâni, la Băișești-Cornu Luncii.

În satul Băișești, comuna Cornu Luncii, se ridică o biserică și un cămin de bătrâni care va funcționa pe lângă lăcașul de cult. Comunitatea locală, cei de la Mănăstirea Buciumeni din Fălticeni, Primăria Cornu Luncii și oameni de bine și-au dat mâna într-un efort comun și susțin ridicarea celor două obiective.
Terenul pe care se ridică acestea a fost donat de familia Popovici și au contribuit la edificii preoți din familia Argatu dar și părintele Florea Gabriel Puiu – preotul pompier de la Cornu Luncii. Primarul localității, Gheorghe Fron, sprijină, la rândul său construirea celor două obiective și spune că totul a plecat de la ideea fostului Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților – IPS PIMEN, care este cetățean de onoare al comunei Cornu Luncii. Gheorghe Fron declară că este nevoie mare de un cămin modern de bătrâni pentru ca vârstnicii din localitate să poată fi bine îngrijiți și de aceea Primăria contribuie cu fonduri.
Primarul a avut grijă și de lăcașurile de cult din localitate, în fiecare an fiind renovate câte două biserici, prin efortul primăriei dar și cu ajutorul localnicilor. În toată comuna Cornu Luncii sunt 19 biserici ortodoxe de care oamenii locului sunt foarte mândri. VEZI DECLARAȚII VIDEO!

Oferta SAVCOM 14-20 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here