Suspiciune de infecție cu coronavirus, la Bacău. Este vorba despre un student din Bacău, care s-a întors recent din China și are simptome de gripă. Tânărul de 24 de ani, s-a întors în 17 ianuarie din China, unde este student, cu simptome de răceală și, deoarece acestea s-au agravat, luni s-a prezentat la Urgențe, titreză presa locală. Pacientul este izolat și va fi transferat la Institutul Matei Balș.
„Este vorba de un pacient de 24 de ani, un tânăr, student China de 4 luni de zile, întors în România, în urmă cu 8 zile. Prezenta de aproximativ două zile dureri musculare și tuse. A fost consultat, i s-a făcut un test rapid de gripă, care a ieșit negativ și infecționistul a hotărât transferul la Matei Balș. Nu se încadrează în definiția de caz de infecție cu coronavirus, este dintr-o provincie aflată la 1.000 de km de Wuhan, nu e nici febril, nici dispneic„, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Anca Dancău, medic al DSP Bacău.
Ministerul Sănătății a anunțat că au existat alerte privind posibilitatea infectării cu coronavirus în Cluj, Timișoara, Constanța și București, însă au fost infirmate. Instituția precizează că se iau măsuri speciale pentru 25 de români aflați în China, care vor ateriza marți pe aeroportul din Otopeni.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here