Tulpina de COVID din Marea Britanie a fost depistată în județul nostru la un bărbat din Marginea, în vârstă de 38 de ani. Reamintim că luni reprezentanții Spitalului Județean Suceava și Universitatea Ștefan cel Mare au anunțat depistarea unui caz de infectare cu tulpina de coronavirus originară din Marea Britanie.

Bărbatul respectiv s-a întors din Marea Britanie, unde mai merge din când în când. La intrarea în țară, el a declarat autorităților de frontieră că va sta în izolare într-un apartament proprietate personală din municipiul Rădăuți.

Numai că bărbatul a mers în familie, la Marginea, și a avut contact cu familia.

Proba biologică a fost recoltată de la individ la Spitalul Județean Suceava, iar secvențierea s-a făcut în laboratorul USV Suceava, acolo unde a fost identificată varianta mutantă a virusului.

Varianta de coronavirus depistată inițial în Marea Britanie, B.1.1.7, se caracterizată printr-o transmisibilitate crescută și de aceea este mai periculoasă. Rămâne de văzut cu câte persoane a intrat bărbatul în contact la Marginea.

A fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie 2021 în CPU Rădăuţi, după care a fost internat in Spitalul Orăşenesc Siret şi din 11 ianuarie în Spitalul Judeţean Suceava unde a rămas internat până în data de 22 ianuarie 2021.

Pe 24 ianuarie seara a revenit la Spitalul Județean Suceava cu dureri abdominale și a fost reinternat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava și cu suspiciune de pancreatită.

Bărbatul ar avea 4 contacţi direcţi, persoane cu care ar fi stat în carantină.

Nu s-ar fi aflat de acest caz dacă la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava nu ar fi existat un laborator de microbiologie dotat cu aparatură performantă. Aici s-a făcut secvențierea și identificarea tulpinei mutante și astfel pacientul a putut fi diagnosticat corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.