Tulpina de COVID din Marea Britanie, depistată și la Suceava. Anunțul a fost făcut luni de către Spitalul Județean Suceava și Universitatea Suceava.

La Spitalul Județean Suceava a fost confirmat primul pacient infectat cu noua variantă de coronavirus, B.1.1.7, originară din Marea Britanie, și care este mult mai transmisibilă și mai agresivă.

Este vorba despre un pacient cu formă medie de COVID și care a călătorit recent în Marea Britanie, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, medicul Dan Teodorovici.

Varianta de coronavirus depistată inițial în Marea Britanie, B.1.1.7, și caracterizată printr-o transmisibilitate crescută, a fost identificată la Suceava în urma secvențierilor efectuate la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Pacientul a fost transferat pe 11 ianuarie la Spitalul Județean Suceava de la spitalul din Siret. A fost externat pe 22 ianuarie, la cerere, declarând că se va izola la domiciliu.

Pe 24 ianuarie seara a revenit la Spitalul Județean Suceava cu dureri abdominale și a fost reinternat în sectorul COVID.

Proba biologică a fost recoltată la Spitalul Județean Suceava de la un pacient cu un istoric recent în Marea Britanie. DSP Suceava efectuează o anchetă epidemiologică în acest caz.

Oferta SAVCOM 25 - 31 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here